De ultieme reisroute van 3 weken door Namibië met kinderen

OVER DE AUTEUR

Hi! Ik ben Inge @dereisvanonsleven 🙂

Wij zijn Ronald en Inge en samen met onze 2 kinderen Finn (7) en Liva (4) hebben wij 7 maanden de wereld rond gereisd en wonen we nu in Zuid-Spanje. We wilden meer avontuur, genieten van het buitenleven en zoveel mogelijk herinneringen samen maken. Onze avonturen kan je volgen via Instagram @dereisvanonsleven
De ultieme reisroute van 3 weken door Namibië met kinderen

Namibië, het land van uitgestrekte vlaktes, ongerepte natuur en indrukwekkende zandduinen. Onze reis naar Namibië met kinderen was werkelijk een onvergetelijke ervaring. We kozen voor een avontuurlijke 18-daagse road trip, waarbij we rondreden in een pick-up met twee dak tenten. Het was onze allereerste kampeerervaring, en hoewel het even wennen was, maakte de diversiteit en schoonheid van het land alles meer dan fantastisch.

De afstanden in Namibië zijn enorm, en soms leken we urenlang niets anders te zien dan uitgestrekte zandvlaktes. Maar tot onze verbazing hebben Finn en Liva deze lange ritten helemaal niet als vervelend ervaren. Voor hen was Namibië het meest avontuurlijke land waar ze ooit zijn geweest. Ze brachten dagenlang buiten door, midden in de natuur, en genoten van de prachtige omgeving.

Elke avond staken we een kampvuur aan, roosterden marshmallows, keken we naar de adembenemende sterrenhemel, luisterden naar de geluiden van dieren vanuit onze tent en leefden we in het moment.

Namibië heeft ons als gezin dichter bij de natuur gebracht en ons waardevolle levenslessen geleerd over eenvoud, dankbaarheid en het koesteren van de kleine dingen in het leven. Onze reis door dit prachtige land zal voor altijd in ons geheugen staan als een avontuur vol onvergetelijke momenten met onze kinderen.

Wij vragen gezinnen die een bijzondere rondreis maakten, om hun ultieme reisroute met ons te delen. Zo inspireren we andere GlobeOntdekkers bij het plannen van hun (verre) reis.

Vervoer – Namibië met kinderen

Wij hebben een pick up met 2 daktenten gehuurd. We wilden eigenlijk 1 grote familie daktent huren, alleen deze was niet meer beschikbaar. De wegen zijn leeg en uitgestrekt en het voelt helemaal veilig om hier te rijden. Het is wel belangrijk dat je voor het donker op je bestemming aankomt. Omdat Namibië alleen takstations heeft in de grotere plaatsen, is het belangrijk dat je altijd een volle tank hebt, als je naar een nieuwe bestemming rijdt.  

GLOBETIP! Boek een extra “camper” verzekering in Nederland. Zodat echt alles gedekt is. De verhuurbedrijven hebben vaak een hoge eigen risico. Wij boekte dit bij huurautopolis. Je kiest dan de optie om een camper verzekering wereld af te sluiten. Voor 18 dagen betaalde wij 160,00 euro en dan heb je je eigen risico afgekocht.

Beste reistijd – Namibië met kinderen

Het hele jaar door kan je goed reizen naar Namibië. In de periode van oktober-maart heb je de warmste periode maar ook de meest droge periode. Juli, augustus zijn de koudere maanden. Overdag kan je heerlijk genieten in de zon maar de nachten kunnen goed afkoelen. Ga je in periode april t/m september zorg dan voor dikke kleding ’s nachts en een extra deken die je kan lenen bij het verhuurbedrijf.

Reis afstanden – Namibië met kinderen

Namibië is groot. Omdat de wegen niet overal even goed zijn, kan je er langer over doen. Gemiddeld reden wij 4 uur naar iedere bestemming.

Autohuur: Wij hebben onze auto gehuurd via caprivicarhire. We hebben hier hele goede ervaring mee. Ze spreken Engels, hebben goede en redelijk nieuwe auto’s en wij vonden de prijs ook gunstig.

Startpunt Windhoek – Namibië met kinderen

De eerste stop, Windhoek – 1 nacht


Windhoek, de allereerste stop op ons reisavontuur Namibië met kinderen! Na een korte vlucht vanuit Kaapstad, waarbij we alle vier vol spanning uitkeken naar wat ons te wachten stond, besloten we om 1 nacht te blijven in Windhoek voordat ons avontuur écht begon.

Wat het fijn maakte, was dat bijna elke autoverhuurder in Windhoek een handige service aanbiedt. Ze halen je op van de luchthaven en brengen je naar je hotel. De volgende dag staan ze weer voor je klaar, dit keer om je naar het autoverhuurkantoor te brengen. Dit zorgde voor een vlotte overgang naar onze huurauto met daktent, wat vooral met de kinderen super fijn was.

Bij de autohuur maatschappij kregen we uitleg over de auto en de daktent. Binnen twee uur waren we helemaal klaar om de weg op te gaan en ons eerste kampeeravontuur te starten.

De volgende uitdaging was om voor 3-4 dagen water en boodschappen in te slaan. In Namibië kom je namelijk op sommige plekken weinig tot geen supermarkten tegen, en zeker als je met kinderen reist, wil je ervoor zorgen dat je voldoende eten bij je hebt.

We brachten uiteindelijk bijna 2 uur door in de supermarkt. Het was een kleine uitdaging om onze auto goed te vullen voordat we verder reisden, zeker met 2 jonge kinderen die het zat waren om nog langer te wachten.

We wisten dat onze eerste kampeerplek nog een paar uur rijden was, dus we wilden er zeker van zijn dat we niet in het donker hoefden te rijden. Vandaar dat we een hotel in Windhoek hadden geboekt, omdat we wisten dat het bij de verhuurmaatschappij en boodschappen doen ook even duurde.

Hotel: Safari court Hotel

Kalahari – 2 nachten

Ons avontuur is eindelijk gestart. In ongeveer 4 uurtje reden we rechtstreeks naar de Kalahari woestijn. Van de stad gingen we steeds meer richting de woestijn. Alles werd steeds vlakker en leger. Onze ogen stonden natuurlijk meteen aan, om wild te spotten.

In de middag kwamen we aan bij onze camping. Het zand was inmiddels rood geworden, wat er prachtig uit zag. Achteraf gezien hadden we de meest luxe camping als eerste. Misschien voor ons wel fijn, omdat we überhaupt moesten wennen aan het kampeerleven. Bij de receptie kwamen we aan bij een mooi open gebouw met restaurant en groot zwembad. Ze wezen ons erop dat we beter in het donker niet buiten moesten lopen omdat er neushoorns rondlopen op het terrein.

Toen we waren ingecheckt konden we naar onze kampeerplek. We hadden een klein eigen gebouwtje met een douche, wc, wastafel en BBQ.

In Namibië is het altijd vroeg donker dus we wilde voor het donker onze daktenten opzetten en het eten klaar hebben.

De kinderen vonden het spannend om samen in een tent te slapen, dus we sliepen allebei met 1 van de kinderen. ’s Nachts hoorde we veel dierengeluiden en moesten we echt wennen aan de nieuwe geluiden. ’s-Ochtends werden we vroeg wakker en genoten we van de mooie zonsopkomst.

In de Kalahari woestijn kan je op zoek naar wild. Onder andere de cheeta. De volgende dag gingen we ook gelijk op safari en als snel kwamen we een cheeta tegen. Zo bizar om in een open auto een cheeta van zo dichtbij te zien. De kinderen vonden het best wel spannend maar het was fantastisch om mee te maken.

Verder liepen er struisvogels, paarden, stok staartjes en ook neushoorns op het terrein. Op onze laatste dag kwamen we dus 2 neushoorns tegen en zodra we weg reden zagen we ook nog een aantal giraffen en zebra’s. Ons avontuur is echt begonnen, zo voelde het.

Camping: Bagatelle Kalahari

Sossusvlei – 2 nachten

Op weg naar de mooiste zandduinen. 1 van de plekken die hoog op ons lijstje stond. Het was weer een lange rit van z’n 4 uur maar wel een hele mooie rit omdat de vlaktes constant veranderde.

We hadden een verblijf buiten Sossusvlei geboekt omdat er geen plek meer was, daar baalden we eerst van maar achteraf zo blij dat we dus buiten de Sossusvlei kampeerde. Dit omdat we een hele mooie camping hadden met zwembad, gebouw met eigen wc, douche braai en keuken. De campings binnen de hekken van Sossusvlei zaten overvol en iedereen zat hutje op mutje en deelde dus de wc/douche.

De volgende ochtend was het voor ons 20 minuten rijden naar de ingang van Sossusvlei. Gelukkig waren we op tijd, want er stond al een rij voor de ingang. Zodra de poorten open gaan zie je alle pickups met daktenten racen naar Dune 45. Vanaf Dune 45 heb je het mooiste uitzicht met zonsopkomst. Het nadeel is dat iedereen dit doet en je met heel veel mensen die tegelijk Dune 45 beklimmen (wat voor kinderen heel zwaar is).

GLOBETIP! Wij kregen de tip om eerst naar de Deadvlei te rijden. Dit is het verste weg en zodra de zon op komt in de woestijn dan is het HEET en dan ook echt HEET!! Dus neem echt voldoende water mee. 1 bidon per persoon is echt te weinig.

Als je naar de deadvlei wilt rijden kom je op een gegeven moment op een punt dat je kan kiezen om door te rijden of dat je een shuttle neemt naar de eindbestemming. Omdat de laatste 2-3 KM het zand zo zacht en diep is en zonder enige ervaring kom je daar heel moeilijk doorheen. Als je vast komt te zitten dan moet je 50 dollar betalen om je eruit te laten halen.

Wij twijfelde geen seconde want we houden wel van avontuur en besloten om zelf de laatste kilometers te rijden door het diepe zand. Veel mensen laten hun banden leeglopen omdat je dit op internet leest maar wij kregen dus de tip van een local om niet je banden leeg te laten lopen.

Nog een GLOBETIP! Blijf rijden, zodra je stil komt te staan, kom je niet meer verder en ga ook niet te dicht achter een andere auto rijden want als je voorligger stil komt te staan, kan je er vaak niet om heen.

Onderweg kwamen we veel stilstaande auto’s tegen. De hele weg was een hele uitdaging maar zo fantastisch om zelf te rijden. Uiteindelijk is het ons de heen en terug weg gelukt om niet vast te zitten.

Als je bij de Deadvlei parkeerplaats komt is het nog ongeveer 2 km lopen door het diepe zand. Als je links gaat in de woestijn, dan loop je naar de Big Daddy (300 meter hoog) alleen weggelegd voor echte goede klimmers. Loop je rechtdoor vanuit de parkeerplaats dan loop je richting Deadvlei. Een tocht van ongeveer 2 km door het diepe zand. Het was pittig, Liva moesten we soms tillen en Finn had er ook moeite mee. Vooral omdat het steeds warmer werd. Uiteindelijk kwamen we aan. Zo adembenemend mooi! We hebben er rondgelopen, foto’s gemaakt en snel terug gelopen omdat de zon zo warm was geworden.

Op de terugweg zijn we naar Dune 45 gereden en hebben eerst Finn en ik (Inge) samen de duin beklommen en daarna heeft Ronald de duin alleen beklommen. Voor Liva was dit te zwaar.

We hebben heel veel mooie plekken op de wereld gezien maar de Sossusvlei staat wel in de top 3 mooiste plekken op aarde voor ons.

Camping: Little sossus

Restaurant tip: Als je net buiten de gate van Sossusvlei rijdt naar Sossusvlei lodge, daar kan je voor € 10,00 PP genieten van een lopend buffet met verschillende salades, quinoa, soepen en andere gezonden dingen. Als je eet bij 1 van de restaurants binnen het park, dan krijg je alleen maar gefrituurd eten.

Swakopmund – 4 nachten

Van de Sossusvlei rijden naar Swakopmund is wel de langste route. Ik denk dat we er met pauze 6 uur over gedaan hebben. De wegen zijn hier anders waardoor je niet heel hard kan rijden.

GLOBETIP! Stop zeker even bij Solitaire. Een heel klein dorpje met oude auto’s, een kleine supermarkt en een bakker.

Aanrader: eet hier de zelfgemaakte appeltaart en hier heb je ook de allerlaatste benzinestation die je onderweg tegen komt dus tank zeker even je auto vol.

Swakopmund is een haven stad, waar flink bijgebouwd wordt. Je hebt er hotel, airbnb’s, restaurants en normale winkels. Je kan er verschillende activiteiten doen. Zoals de little 5 spotten (kleine zand duinen dieren), kajakken met zeehonden en nog veel meer.

Wij verbleven in een airbnb en genoten ervan om iedere avond weer even uiteten te gaan.

GLOBETIP! Ga in Swakopmund nog even langs de supermarkt en het tankstation want in Damarland zijn geen supermarkten en tankstations. Je hebt hier veel goede restaurants. Heerlijk om even niet zelf te koken

Damaraland – 2 nachten

Damaraland is een fascinerende regio in Namibië die bekend staat om zijn buitengewone landschappen, inheemse culturen en unieke flora en fauna.

Een van de meest opvallende kenmerken is de Brandberg Mountain, de hoogste berg van Namibië, waar je de beroemde “White Lady” rotsschildering kunt vinden.

Vanuit Swakopmund deden we er 2 uur over. Voor het eerst een korte rit. We hadden geluk dat ze net een nieuwe weg hadden aangelegd waardoor we lekker konden doorrijden. Omdat we weer het binnenland in gingen zagen we de natuur weer veranderen en kwamen we verschillende stammen tegen. Bijzonder om te zien. Overal stonden ze wel langs de weg te bedelen om water. Het is een erg droog gebied en in de periode dat wij er waren, was er al een hele tijd geen regen gevallen.

Wij verbleven midden in het gebied waar veel olifanten zijn. Alleen wij hadden de pech dat de olifanten weggetrokken waren omdat het te droog was. 2 weken later bleken ze weer terug te zijn. Ondanks dat we geen olifanten hebben gezien zagen we veel kleine woestijn dieren, springbokken en zebra’s. Verder is het een prachtig gebied om doorheen te rijden.

Camping: Brandenberg White lady

Kamanjab – 2 nachten

Vanuit Damaraland naar Kamanjab was het ongeveer 2,5 uur rijden.

Kamanjab staat bekend om de Himba dorpen. Je kan hier een stam ontmoeten die al vele jaren oud is. Ze jagen hier, leven in zelfgemaakte hutjes en doen alles met hun handen. Heel bijzonder om dit mee te maken. Vooral de kinderen waren onder de indruk dat ze eigenlijk niks hadden maar wel alles maakte vanuit de natuur.

De stammen lopen half naakt rond en hebben heel veel zelfgemaakte sieraden om. Ieder sieraad staat voor iets nieuws in hun leven.

Achteraf hebben de kinderen nog wat speelgoed aan de kinderen gegeven en dat vonden ze heel fijn om te krijgen.

Verder kan je in Kamanjab naar de Cheeta farm.

Het dorp is heel klein. Je hebt 1 hele kleine supermarkt en een tankstation. In dit dorp bedelen ze heel veel, vooral hele jonge kinderen. We konden het niet laten om eten en drinken weg te geven.

Camping: Opi Kopi

Etosha – 3 nachten

Vanuit Kamanjab reden we in een paar uur naar Etosha. De plek waar we het meeste naar uit keken op onze rondreis Namibië met kinderen.

Etosha National Park is een van de meest iconische wildparken in Namibië en een van de grootste nationale parken in Afrika. Het park ligt in het noorden van Namibië en heeft een oppervlakte van ongeveer 22.270 vierkante kilometer. Etosha staat bekend om zijn unieke landschappen, overvloedige wilde dieren en zoutpan, die een opvallende functie vormt in het park.

GLOBETIP! Als je net zoals ons bij de Anderson gate naar binnen rijdt, rij dan eerst langs het dorpje Outjo (6 min. om rijden). Hier heb je een hele grote spar zitten waar je even boodschappen kan inslaan voor de komende dagen in Etosha.

Op iedere camping in Etosha heb je een hele kleine supermarkt die bijna altijd halfleeg is. Verder heeft ook iedere camping een restaurant. Alleen daar kan je alleen friet, tosti en braadworst eten.

Wij hebben uiteindelijk gekozen om 3 verschillende campings uit te kiezen in Etosha om zoveel mogelijk te kunnen zien.

Camping 1 -> Okjaukuejo – 1 nacht

Achteraf was dit de fijnste camping. Je staat hutje op mutje en deelt de wc/douche maar wij vonden deze camping wel de meest hygiënische camping. Je kan niet meer verwachten van de campings in Etosha.

Wat wij geweldig vonden aan deze camping, was de Waterhole. Iedere camping heeft een waterhole waar de hele dag door dieren komen drinken. Je hebt fantastisch uitzicht over de waterhole waar verschillende dieren komen. Zo bijzonder om te zien hoe de dieren elkaar afwisselen.

’s Avonds hebben we tot laat bij de waterhole gezeten, we zagen verschillende neushoorns, giraffen, olifanten, zebra’s en hyena’s. Ook in de nacht hoorde we verschillende dierengeluiden. Echt heel bijzonder om mee te maken.

Ook op de camping liepen er kleine jackhals rond, altijd even schrikken als je ze tegen komt maar gelukkig rennen ze snel weg als je lawaai maakt.

In de ochtend stonden we ook weer vroeg op, voordat de zon op kwam om te genieten van de dieren rondom de waterhole.

Zodra de zon op komt gaan de poorten van Etosha open zodat je het park verder kan ontdekken.

Iedere dag hebben we uren rondgereden op zoek naar wilde dieren. Het ene moment zie je weinig en het andere moment weer heel veel. Op safari gaan is geen dag hetzelfde.

Uiteindelijk hebben wel heel veel verschillende dieren gezien.

Camping 2 ->Halili – 2 nachten

Halili camping is massaal. Het zit midden in Etosha dus de kans is groot dat je overnacht op deze plek. Ook hier heb je een mooie waterhole waar de hele dag dieren komen drinken.

Vanuit hier gingen we regelmatig naar Goa waterhole. Hier zitten vaak leeuwen. We hadden geluk dat we er eentje mochten spotten.

Camping 3 -> Namutomi – 1 nacht

De laatste camping is weer wat kleiner en dichtbij bij de uitgang of ingang (Namutomi) ligt eraan welke route je rijdt.

Hier lopen beestjes rond die lijken op stokstaartje. Ze pikken echt alles, als ze de kans krijgen en ze bijten zelfs. Dus wees op je hoede.

Ook bij deze camping heb je geen waterhole. Al zagen we hier weinig dieren.

Kalahari – 1 nacht

Het einde van onze reis is in zicht. Vanuit Etosha rijden we richting Windhoek maar overnachten we in het Kalahari gebied. Hier deden we ongeveer 4 uur over. Rechtstreeks naar Windhoek moet je uitgaan van ongeveer 6 uur rijden.

Op de weg vanuit Etosha werden we geflitst door de politie en moesten we terplekke betalen. Met een beetje onderhandelen waren we 11 euro kwijt.

Het laatste gebied in Kalahari was ook weer prachtig. Het gebied waar veel neushoorns rondlopen. Je kan hier dus ook een neushoorn safari boeken. Wij hadden tijdens onze reis al zoveel neushoorns gezien, dat we hier niet voor hebben gekozen.

Het was voor het eerst tijdens onze reis dat het regende. Dus we hebben vooral rond de camping rond gehangen.

Camping: Waterberg wilderness

Windhoek – 1 nacht

In Windhoek (2 uur rijden) hebben we de auto ingeleverd en hebben ze ons teruggebracht naar ons Hotel.

Gelukkig hebben we geen schade gemaakt aan de auto en 0 lekken banden gehad. We hebben veel auto’s met lekken banden gezien dus we waren blij dat wij dit niet hadden, want we hadden nog nooit een band vervangen ;-).

Hotel: we verbleven net zoals de heenweg weer in Safari court Hotel

Conclusie – Namibië met kinderen

Het avontuur in Namibië met kinderen zit erop. Ene kant heel blij om weer in een normaal bed te slapen maar zo jammer dat dit fantastische avontuur erop zit. Dit was de meest diverse en bijzondere reis die we gemaakt hebben.

De kinderen praten nog regelmatig over deze reis omdat ze hier zoveel hebben meegemaakt.

De hele dag buiten spelen, dieren spotten, genieten van het mooie landschap en verschillende culturen ontdekken.

Wij en de kinderen hebben de reisafstanden niet als vervelend ervaren omdat je onderweg zoveel tegenkomt, daarom raden Namibië met kinderen zeker aan omdat er voor iedere leeftijd iets te beleven valt!

Wil je meer weten over onze reis naar Namibië met kinderen en weten waar we nog meer geweest zijn met onze kinderen? Volg ons dan via Instagram @dereisvanonsleven

Liefs Inge

Wij vragen gezinnen die een bijzondere rondreis maakten, om hun ultieme reisroute met ons te delen. Zo inspireren we andere GlobeOntdekkers bij het plannen van hun (verre) reis. Lijkt het je leuk om net als Inge een gastblog te schrijven voor de GlobeDocchters website? Stuur een berichtje via deze link

Deel dit artikel:

Coron Filipijnen met kinderen

Welkom op het paradijs dat de Filipijnen heet, zodra je aankomt in Manilla kan je je haast niet voorstellen hoe mooi de eilanden zijn. Misschien heb je het alleen nog maar gezien van de foto’s. Wij waren daarom ook extra verrast bij het zien van de meest prachtige...

10 x Hoi An Vietnam met kinderen

Hoi An is een prachtige, kindvriendelijke bestemming waar je als gezin volop kunt genieten. Deze sfeervolle stad staat bekend om zijn kleurrijke lampionnen, oude straatjes, en heerlijke eten. Maar wat Hoi An extra bijzonder maakt voor kinderen, is de mix van cultuur,...

10 x Hanoi met kinderen

Welkom in Hanoi, de levendige hoofdstad van Vietnam! Deze stad met veel geschiedenis en cultuur, biedt allerlei mogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Van mooie tempels (zoals te tempel van de literatuur) tot verschillende musea (gevangenis museum) en gezellige...

Kosten 4 weken (28 dagen) Thailand met kinderen

Een rondreis door Thailand met kinderen is een onvergetelijk avontuur, vol cultuur, natuur en bijzondere ervaringen. Maar wat zijn de kosten voor 4 weken Thailand met kinderen nu echt om dit prachtige land te ontdekken in de zomervakantie? In deze blog neem ik je mee...

De ultieme reisroute van 4 weken Thailand met kinderen

Thailand is een land vol contrasten: van bruisende steden tot relaxte stranden, unieke jungles en eeuwenoude tempels. Maar hoe pak je zo’n avontuurlijke reis route aan met kinderen in Thailand? In deze ultieme route van 28 dagen nemen we je mee van het noorden naar...

Wat te doen Koh Phangan (Thailand) met kinderen

Koh Phangan, beroemd om zijn Full Moon-feesten, biedt veel meer dan alleen een uitbundige partyscene. Dit prachtige eiland in de Golf van Thailand is ook een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning, en cultuur. Met zijn ongerepte stranden,...

Wat te doen Koh Tao (Thailand) met kinderen

Koh Tao, een klein eiland in de Golf van Thailand, staat bekend om zijn kristalheldere wateren, levendige koraalriffen en ontspannen sfeer. Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit paradijselijke eiland ook een geweldige bestemming is voor gezinnen met kinderen. Of...

Wat te doen Cappadocië met kinderen

Cappadocië, gelegen in het centrale deel van Turkije metzijn bijzondere rotsformaties en rijke historie is een absolute must-visit met kinderen. Wat de omgeving zo bijzonder maakt is dat als het weer mee zit hier elke dag 150 luchtballonnen door de lucht zweven...

In een luchtballon in Cappadocië met kinderen

Een luchtballon (vaart) in Cappadocië biedt een magische ervaring die perfect is voor gezinnen met kinderen van 6+ jaar oud. Terwijl je langzaam omhoog stijgt boven het adembenemende landschap van feeënschoorstenen en rotsformaties. De rustige vlucht biedt een unieke...

De ultieme reisroute van 2 weken West- Amerika met kinderen

Stap in een wereld van prachtige landschappen, uitgestrekte woestijnen en indrukwekkende rotsformaties terwijl je op avontuur gaat vanuit het bruisende Las Vegas. Deze onvergetelijke rondreis neemt je mee door de mooiste natuurparken van Utah, Arizona, en Nevada, om...

AL ONZE BLOGS

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Handige links voor het plannen

van jullie reis

Onze reistips zijn voor jou gratis beschikbaar. Wij werken samen met verschillende partners om mooie en praktische blogs te kunnen blijven schrijven. Wanneer je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een kleine commissie van het bedrag. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden, maar zorgt ervoor dat wij dit werk kunnen blijven doen. 

GetYourGuide

Via getyourguide.com

bol.com

Via bol.com

SkyScanner

Via skyscanner.com

BOOKING.COM

Via booking.com